СИНДИКАТ ТЕЛЕКОМА "СРБИЈА"

09.03.09.:

САСТАНАК СА ДИРЕКТОРОМ ДИРЕКЦИЈЕ ЗА ТЕХНИКУ САШОМ ЛЕКОВИЋЕМ

 

У петак 06.03.2009. године у просторијама Синдиката Телекома „Србија“ одржан је састанак проширеног Председништва Синдиката Телекома „Србија“ и представника Удружења монтера са директором Дирекције за технику Сашом Лековићем. Састанку су присуствовали и директори функција и сектора у оквиру Дирекције за технику: директор Функције техничке припреме Небојша Добранић, директор Функције инвестиционе изградње Борко Црногорац, директор Функције планирања и развоја Георгије Вулетић, директор Функције информационих технологија Милан Симић и директор Сектора за експлоатацију и одржавање мреже Филип Банковић.

 

 

На састанку се разговарало о најбитнијим темама за запослене, као што су:

  • систематизација радних места у Техници

  • распоред радног времена, прерасподела радног времена, пасивно дежурство, прековремени рад, сменски рад

  • недостатак возила, материјала и алата

  • набавка резервних делова за тк уређаје

  • оцењивање запослених

  • нови концепт оптичких центара и др.

Један од најважнијих закључака до кога су дошли сви присутни на састанку је да послове изградње и одржавања мреже у највећој мери треба поверити запосленима у Дирекцији за технику. С обзиром да се тржиште телекомуникација стално мења, потребно је омасовити и унапредити обуке за примену нових технологија, како би запослени а самим тим и Телеком били спремни за либерализовано тржиште телекомуникација.

 

На крају овог конструктивног састанка договорено је да се настави дијалог представника запослених и најодговорнијих људи наше најмногољудније Дирекције.

 


 

Инфо СТС 

11000 Београд, Радивоја Кораћа 4
телефон: 011/3445-852, факс:011/3446-011
web:
http://www.sindikat-telekoma.rs  e-mail: sindikat.telekoma@telekom.rs