10.02.10.:

ДЕЛЕГАЦИЈА СИНДИКАТА ТЕЛЕКОМА „СРБИЈА“ У МИНИСТАРСТВУ РАДА И СОЦИЈАЛНЕ ПОЛИТИКЕ

Делегација Синдиката Телекома „Србија“ коју су чинили председник синдиката Мирослав Јоксимовић, потпредседник синдиката Ивица Цветановић и генерални секретар Зоран Вићентић је 09.02.2010. године била на састанку са помоћником министра рада и социјалне политике Радмилом Букумирић-Катић. Теме састанка су биле измене Закона о раду, најаве доношења закона који ће регулисати област штрајкова, протеста и плата у јавном сектору, положај запослених у „Телеком Србија“а.д. и дефинисање статуса „Телеком Србија“а.д. као компаније која не подлеже ограничењима утврђеним за јавна предузећа, узимајући у обзир да је акционарско друштво, да има конкуренцију у свим областима и тржишно функционише, затим утврђивање репрезентативности Конфедерације слободних синдиката на нивоу Републике Србије и многе друге теме од значаја за запослене и наш синдикат.

На састанку је договорено да ће се наставити социјални дијалог представника нашег синдиката и Министарства рада и социјалне политике и да ћемо бити укључени у поступак израде нацрта закона из области рада, штрајкова и протеста.

ИНФО СТС