СИНДИКАТ ТЕЛЕКОМА "СРБИЈА"

05.08.11.:

ОДРЖАНИ САСТАНЦИ У ДИРЕКЦИЈИ ЗА ТЕХНИКУ

 

У складу са одлуком Извршног одбора Синдиката Телекома „Србија“, која је донета на ванредној седници дана 07.07.2011. године, одржани су састанци дана 27.07.2011. и 05.08.2011. године са директором Дирекције за технику г-дином Сашом Лековићем и директором Функције за ЕОМ г-дин Дејаном Милићем. Састанцима је присуствовала делегација коју су чинили председник Извршног одбора, Братислав Антанасковић, потпредседник Синдиката Иванко Мандић и члан Извршног одбора Бранислав Грандов и по позиву нашег синдиката председник Удружења монтера за телекомуникациону мрежу Србије Милинко Ђорђић, у складу са потписаним Споразумом о сарадњи са овим удружењем. Тема састанака је била увођење пасивног дежурства, затим прековремени рад и прерасподела радног времена у Дирекцији за технику. Након вишечасовних разговора, сагледавајући и узимајући у обзир чињенице које су изнеле обе стране, дошло се до следећих закључака, и то:

 

а) средства у буџету намењена за плаћање часова пасивног дежурства и прековременог рада су лимитирана, што доводи и до ограничења броја часова пасивног дежурства и прековременог рада које је Друштво у стању да плати. Евентуално повећање броја извршилаца који пасивно дежурају би озбиљно прекорачило износ опредељен буџетом за ову намену, а то због многобројних околности у овом тренутку није могуће.

 

б) да се сваки прековремени рад обавезно плати запосленима;

 

в) координатори Извршних јединица ће обавити разговоре са запосленима ради евентуалног позивања ван радног времена, као и о плаћању прековременог рада и месечних стимулација запосленима.
 

Договори постигнути на наведеним састанцима односе се на поступања у 2011. години, док је за 2012. договорено да ће се захтевати повећање средстава намењених буџетом за пасивно дежурство и прековремени рад и да ће се размотрити могућност увођења прерасподеле радног времена у складу са потребама Дирекције за технику.

 

Истовремено, подсећамо чланове нашег синдиката да је председник Синдиката Мирослав Јоксимовић на последњој седници Управног одбора изнео захтеве нашег Синдиката у погледу материјалног положаја запослених, који се односе на отпочињање преговора и израду новог система зарада, којим тражимо да се примењује од јануара 2012. године, затим претварање учешћа у добити запослених у 13 зараду, уз одговарајућу измену Колективног уговора, унапређење запослених и заједничко решавање питања запошљавања, напредовања, усавршавања, планирања каријере, стимулација, бонуса, награђивања, кажњавања и систематизације радних места од стране пословодства и СТС.  

 

На састанцима је разговарано и о питањима која се тичу унапређења запослених у приступној мрежи и новим запослењима у Дирекцији за технику.

 

ИНФО СТС

 

11000 Београд, Радивоја Кораћа 4
телефон: 011/3445-852, факс:011/3446-011
99web:
http://www.sindikat-telekoma.rs  e-mail: sindikat.telekoma@telekom.rs