СИНДИКАТ ТЕЛЕКОМА "СРБИЈА"

30.12.11.:

ИЗВЕШТАЈ СА 61. СЕДНИЦЕ УО ТЕЛЕКОМА СРБИЈА
 

Седница је одржана 29.12. 2011. у Београду, Таковска 2, са почетком у 16 часова. Седници су присуствовали сви представници Оснивача и г-дин Evrikos Sarsentis, представник ОТЕ.

 

На основу Одлуке Владе Републике Србије од 28.12.2011. године, Управни одбор „Телеком Србија“ а.д. донео је Одлуку којом се предлаже Скупштини акционара да донесе Одлуку којом се одобрава закључивање Уговора о продаји акција између „Hellenic Telecommunications Organization“ S.А. са седиштем у Атини, Грчка, и „Телеком Србија“ a.д.

 

Предмет Уговора је стицање сопствених акција од стране Телекома Србија, а генерални директор се овлашћује да потпише Уговор и све документе потребне за реализацију наведене трансакције.

 

Уговорена цена је више пута изнета у средствима јавног информисања и знатно је нижа од износа који би О.Т.Е. добио за своје акције да је успела приватизација Предузећа која је оглашена пред крај прошле године. Док овај износ не буде исплаћен компанији О.Т.Е. неће бити могуће извршити никакве друге трансакције са акцијама „Телекома Србија“, укључујући и поделу бесплатних акција запосленима, бившим запосленима и грађанима Републике Србије.

 

Из наведеног разлога, Синдикат Телекома „Србија“ је имао стрпљење када је у питању подела акција без накнаде запосленима и бившим запосленима. Наш захтев је да се одмах, након обављања трансакције за откуп акција О.Т.Е., изврши промена „Телеком Србија“ а.д. из затвореног у отворено акционарско друштво и без одлагања поделе акције без накнаде запосленима и бившим запосленима.

 

За грађане Србије, за кориснике наших услуга, као и за запослене, ово је веома важна Одлука и један добар завршетак 2011 године. Од дана исплате уговорене суме све деонице „Телекома Србија“ биће поново у српским рукама, а у наредних неколико година не би требало да буде већинске приватизације Предузећа. Тиме је постигнут циљ за који су се борили репрезентативни синдикати од дана најаве продаје већинског пакета акција „Телеком Србија“ а.д. прошле јесени.

 

ИНФО СТС

 

 

11000 Београд, Радивоја Кораћа 4
телефон: 011/3445-852, факс:011/3446-011
99web:
http://www.sindikat-telekoma.rs  e-mail: sindikat.telekoma@telekom.rs