СИНДИКАТ ТЕЛЕКОМА "СРБИЈА"

01.03.12.:

ПОЈАШЊЕЊЕ ВЕЗАНО ЗА БЕСПЛАТНЕ АКЦИЈЕ – ИЗЈАВА ПРЕДСЕДНИКА СИНДИКАТА ТЕЛЕКОМА „СРБИЈА“ МИРОСЛАВА ЈОКСИМОВИЋА

 

Председник Синдиката Телекома „Србија“ Мирослав Јоксимовић у својој изјави за „S media portal“ објашњава битна питања везана за поделу и вредност бесплатних акција и зашто се број година радног стажа запослених рачуна до 2008. године.

 

У зависности од процене вредности „Телекома“, грађани ће добити бесплатне акције у вредности од 50 до 60 евра, а запослени и бивши радници добиће акције са почетном вредношћу од 200 евра по години стажа – каже за „С медиа портал“ председник Синдиката Телекома „Србија“ Мирослав Јоксимовић.

 

Мирослав Јоксимовић, председник Синдиката Телекома „Србија“, за „S media portal“ говори о начину на који ће бити одређена вредност акција и најављује колико ће акција примити грађани, а колико бивши радници овог предузећа.

 

Колика ће бити вредност акција?

 

- Још није познато. Процењена вредност износила је 2.453.000.000 евра. Али, пошто смо откупили од Грка преосталих 20 одсто акција, могуће је да та вредност буде нешто измењена. Од коначне, најновије процене зависи да ли ће грађани добити бесплатне акције са почетном вредности од 50 или 60 евра. Да ли ће вредност Телекома остати иста или не, ми из синдиката то не знамо.

 

Чему могу да се надају бивши запослени?

 

- Запослени, бивши запослени и сви који су радили некад у ПТТ систему и зависним фирмама, а ради се о 38.000 радника, добиће акције са почетном вредности од 200 евра по години стажа до 2008. године. Јер, тада је направљен пресек. Последње три године нису убачене, јер би то направило проблем због радника који су у међувремену преминули, а појавило се још 700.000 грађана који су постали пунолетни. Они који су имали 35 година тек би требало да добију почетну вредност од 7.000 евра. Колико ће бити на тржишту, видећемо. Очекујемо да акције расту. Генерални директор је изјавио да ће Телеком имати добит. Наравно, ако превише акција буде продато у првом налету, онда ће опасти вредност, али ако се сачека годину-две, те акције ће сигурно расти.

S media

 

11000 Београд, Радивоја Кораћа 4
телефон: 011/3445-852, факс:011/3446-011
99web:
http://www.sindikat-telekoma.rs  e-mail: sindikat.telekoma@telekom.rs