СИНДИКАТ ТЕЛЕКОМА "СРБИЈА"

06.08.12.:

 

ОДРЖАН САСТАНАК РЕПРЕЗЕНТАТИВНИХ СИНДИКАТА И ПОСЛОВОДСТВА

 

Дана, 31.07.2012. године, одржан је састанак руководства оба репрезентативна синдиката, Јединственог синдиката Телекома Србијe и Синдиката Телекома „Србија“, предвођених председницима г. Славољубом Кандићем и г. Мирославом Јоксимовићем, са пословодством компаније које је предводио генерални директор и председник Извршног одбора директора г. Бранко Радујко. Поред генералног директора, састанку су присуствовали сви чланови Извршног одбора директора, Јелена Стојановић - извршна директорка за планирање, развој услуга и маркетинг, Филип Банковић - извршни директор за мрежу, Милан Симић - извршни директор за ИТ подршку и интегрисане ICT услуге, Милош Селић - извршни директор за продају и бригу о корисницима, Јасна Стојановић - извршни директор за финансије и рачуноводство и Сузана Маровић - извршни директор за људске ресурсе, а поред њих и Дејан Николић - директор Функције за логистику и опште послове и Милица Марковић - директорка Сектора за ПР.

 

Представници синдиката упознали су чланове Извршног одбора директора са својом организацијом и плановима рада односно приоритетима у погледу очувања положаја запослених у компанији. У том смислу, истакнуто је да су синдикати против проглашавања било каквог технолошког вишка запослених, а у случају евентуалне потребе за оптимизацијом броја запослених може се спровести програм добровољних одлазака из предузећа уз поштовање досадашње сарадње у погледу спровођења и побољшања услова конкурса добровољних одлазака. Поред тога, синдикати су изнели свој став да компанија треба да остане у већинском власништву државе, те да може и треба да се развија и у овим, изузетно тешким условима на тржишту - кадa је конкуренција изузетно појачана, а регулатива доста често на штету Телекома и када су ефекти глобалне кризе, пада потрошачке и вредности домаће валуте, изузетно изражени.

 

Генерални директор истакао је да финансијска кретања утичу на пословање сваког привредног друштва у земљи, па тако и Телекома, али и да је менаџмент спреман да адаптира планове и снажним тимским радом обезбеди остварење кључних циљева и одржи стабилност пословања и доминантну тржишну позицију компаније.

 

Представници синдиката предложили су активније учешће чланова Извршног одбора у представљању циљева компаније запосленима, док је генерални директор, у име чланова Извршног одбора, најавио наставак социјалног дијалога између пословодства и синдиката на партнерским основама.

     

 

 

 

11000 Београд, Радивоја Кораћа 4
телефон: 011/3445-852, факс:011/3446-011
web:
http://www.sindikat-telekoma.rs  e-mail: sindikat.telekoma@telekom.rs