07.09.12.:

ОДРЖАНА СЕДНИЦА ИЗВРШНОГ ОДБОРА СИНДИКАТА ТЕЛЕКОМА „СРБИЈА“

На седници Извршног одбора Синдиката Телекома “Србија“, која је одржана у току јучерашњег дана, подржан је став Председништва Синдиката и одлуке донете на седници овог органа дана 28.08.2012. године у вези предлога Ребаланса Буџета „Телеком Србија“ а.д. за 2012. годину, чије је усвајање било на дневном реду седнице Надзорног одбора „Телеком Србија“ а.д., која је одржана 29.08.2012. године.

По овом питању Председништво је заузело став да није уобичајено да се у једној компанији усваја Ребаланс Буџета непосредно пред избор руководства, као и да не видимо сврху оваквог поступања и усвајања Ребаланса у овом тренутку, већ сматрамо да треба сачекати да се оконча поступак избора руководства, па након тога ставити на разматрање усвајање Ребаланса Буџета за 2012. годину.

Председништво је одлучило да члан Надзорног одбора, представник Синдиката Телекома „Србија“, не гласа за предложени Ребаланс Буџета, због тога што се њиме смањују досадашња давања запосленима и да напусти седницу за ту тачку дневног реда, јер не желимо да се овако значајне одлуке као што је усвајање Ребаланса Буџета доносе применом система прегласавања. Захваљујући оваквом ставу оба репрезентативна синдиката, Надзорни одбор је одлучио да не гласа о Ребалансу Буџета, тако Ребаланс није усвојен.

Истовремено је наш Синдикат захтевао да се изменама и допунама Колективног уговора „Телеком Србија“ а.д. утврди право запослених на исплату додатне 13 зараде.

О свим ставовима и одлукама донетим на седници Председништва обавестили смо председника Надзорног одбора „Телеком Србија“ а.д..