СИНДИКАТ ТЕЛЕКОМА "СРБИЈА"

08.10.12.:

ОДРЖАНА XVII СЕДНИЦА

СКУПШТИНЕ СИНДИКАТА ТЕЛЕКОМА „СРБИЈА“

 

XVII седница Скупштине Синдиката Телекома „Србија“ одржана је 04.10.2012. године на Сребрном језеру. Седници су присуствовали чланови Скупштине, чланови комисија и органа Синдиката, као и бројни гости, међу којима су били извршни директор за људске ресурсе г-ђа Сузана Маровић, директор Функције за логистичке и опште послове г-дин Дејан Николић, директор сектора за опште послове г-дин Бојан Анђелковић, директор сектора за нормативу г-дин Горан Гњидић, затим директор „Телус“ а.д. г-ђица Александра Хаџи-Костић, председник Конфедерације слободних синдиката г-дин Ивица Цветановић, представници Синдиката радника Телекома Републике Српске и многи други.

 

Пре почетка рада члановима Скупштине обратили су се извршни директор за људске ресурсе и директор Функције за логистичке и опште послове, који су поздравили присутне, резимирали досадашњу сарадњу и упознали их са планираним активностима, након чега су пожелели много успеха у даљем раду.

 

Након отварања Скупштине и усвајања дневног реда, председник Синдиката Мирослав Јоксимовић поднео је Извештај о раду Синдиката у 2011. и 2012. години и предложио План рада за 2013. годину, који су усвојени од стране чланова Скупштине.

 

Током 2011. и 2012. године постигнуто је следеће: основне зараде повећане су за 7% у јануару месецу 2012. и исплаћена је 1,5 бруто зарада из добити у 2012. години, настављено је уплаћивање допунског/добровољног пензијског осигурања запосленима у висини неопорезивог износа, продужено је важење Колективног уговора „Телеком Србија“ а.д. до 31.05.2013. године и Колективног уговора „Телус“ а.д. на период од три године, спречена је продаја државног дела власништва у „Телеком Србија“ а.д., а након нашег вишегодишњег залагања подељене су бесплатне акције „Телеком Србија“ а.д. запосленима, бившим запосленима и грађанима. Такође, Конфедерација слободних синдиката добила је решење о утврђивању репрезентативности на територији Републике Србије и у 11 грана.

 

Планиран је наставак активности везаних за продужење важења и измене Колективног уговора „Телеком Србија“ а.д., а следе и преговори везани за материјални положај запослених у 2013. години. Очекује се излазак акција на берзу, тако да је неопходно ојачaти позицију Удружења власника акција „Телеком Србија“ а.д. и радити на његовом омасовљењу.

 

Такође, потребно је ојачати позицију нашег Синдиката у другим организацијама, на пример ЕУРОФЕДОП, и укључити Конфедерацију слободних синдиката, као репрезентативну синдикалну централу, у Социјално-економски савет и остале комисије и тела.

 

Као и претходних година, наш Синдикат ће се залагати за поштовање и примену Колективног уговора и општих аката Друштва.

 

На седници Скупштине усвојени су и извештаји, које су поднели Надзорни одбор Синдиката и Комисија Фонда солидарности.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

11000 Београд, Радивоја Кораћа 4
телефон: 011/3445-852, факс:011/3446-011
web:
http://www.sindikat-telekoma.rs  e-mail: sindikat.telekoma@telekom.rs