СО "ТЕЛУС" СИНДИКАТ ТЕЛЕКОМА "СРБИЈА"

07.06.13.:

ПОВЕЋАЊЕ ОСНОВНИХ ЗАРАДА У „ТЕЛУС“ А.Д.

У складу са договором репрезентативних синдиката и пословодства „Телус“ а.д. из децембра 2012. године, на основу кога је усвојен Буџет за 2013. годину, планирано је повећање основних зарада запосленима на пословима ФТО и одржавања хигијене у објектима „Телеком Србија“ а.д. и одржавања хигијене у објектима ЈП ПТТ саобраћаја „Србија“ почев од исплате зараде за јуни 2013. године.

Према Буџету за 2013. годину, почев од јуна 2013. године цена услуга ФТО и одржавања хигијене према „Телеком Србија“ а.д. биће увећана 4%, а цена одржавања хигијене ЈП ПТТ саобраћаја „Србија“ биће увећана 5%, тако да је у складу са тим планирано и повећање основних зарада.

Посебно истичемо да је основна зарада 1. нивоа 1. поднивоа утврђена у износу минималне бруто зараде у Републици Србији и она ће се аутоматски усклађивати са званичним подацима Владе Републике Србије, тако да је због разлике у зарадама основна зарада 1. нивоа 2. поднивоа повећана за 7,6%.

ИНФО СТС