СИНДИКАТ ТЕЛЕКОМА "СРБИЈА"

24.03.15.:

ГЛУМАЧКЕ ИНФОРМАЦИЈЕ

 

Премијера Чеховљевог комада „Ујка Вања“ у режији Невене Ракочевић и извођењу пожаревачког аматерског позоришта „Миливоје Живановић“, довела је у театар велики број Пожаревљана, те је велика сала била готово пуна. На дан рођења овог великог руског писца, 155 година од његовог рођења, пожаревачки глумци су на овај начин изразили своје поштовање Чеховљевог дела. Надахнуто и увежбано на сцени су своје ликове креирали: Радомир Мирчић, Марија Перић, Теа Пућо, Бојан Николић, Марија Вајнер, Синиша Станковић, Владислав Велковски, Весна Рајковић и Горан Јовановић.

 

Поздрављени громогласним дугим аплаузом публике, глумци су посебну почаст одали својој колегиници Весни Рајковић, која је у овом комаду играла и у сезони 1975-76. година, пре 40 година. Њој је поклон и речи захвалности упутио директор Центра за културу, Драги Ивић.

 

 

 

 

- У оквиру 11. Аматерских глумачких свечаности "Миливојев штап и шешир", на Великој сцени Центра за културу Пожаревац, публици су се представили „домаћини“, глумци позоришта „Миливоје Живановић“, представом „Ујка Вања“, Антона Павловича Чехова, у режији Невене Ракочевић.

Стручни жири, у саставу, Александар Дунић, драмски уметник, Тања Бабејић, дипл. психолог и Драшко Грујић, просветни саветник, одлучио је да награду за сликовито представљање лика додели Синиши Станковићу за улогу Ивана Петровича – ујка Вање.

Глумац вечери и добитник реплике Миливојевог штапа је Бојан Николић који је тумачио лик Михаила Лавовича Астрова.

 

 

 

 

 

 

 

11000 Београд, Радивоја Кораћа 4
телефон: 011/3445-852, факс:011/3446-011
web:
http://www.sindikat-telekoma.rs  e-mail: sindikat.telekoma@telekom.rs