СИНДИКАТ ТЕЛЕКОМА "СРБИЈА"

02.09.15.:

СИНОС против приватизације Телекома

 

02. 09. 2015.

 

Синдикат новинара Србије (СИНОС) позива своје чланове да потпишу петицију "СТОП ПРОДАЈИ ТЕЛЕКОМА" коју су покренули репрезентативни синдикати и удружења на нивоу Телеком групе.

 

СИНОС очекује да ће Влада уважити стручну анализу Академије инжењерских наука Србије, која указује да је продаја Телекома економски и социјално неоправдана, штетна за научно-технолошки развој и да носи велике безбедносне ризике. Не постоји, апсолутно је јасно, ни један економски разлог да се прода компанија која је у 2013. години остварила 15,3 милијарде динара профита, инвестирала у развој 14 милијарди, отплатила кредит од 200 милиона евра и 5,5 милијарди динара уплатила у буџет Србије.

 

СИНОС указује да је у току приватизација медија у Србији према Закону о јавном информисању и медијима чију уставност СИНОС и Професионално удружење новинара Срије (ПРОУНС) оспоравају пред Уставним судом Србије.

 

Преиватизација медија, која се, нажалост, спроводи уз снажну подршку медијских удружења урушиће новинарство у Србији и без посла ће оставити хиљаде наших колега.

 

СИНОС указује да иза приватизације медија и Телекома стоји исти, изузетно моћан лоби, и да зато и наш одговор мора да буде заједнички, чврст и доследан. 

 

 

11000 Београд, Радивоја Кораћа 4
телефон: 011/3445-852, факс:011/3446-011
web:
http://www.sindikat-telekoma.rs  e-mail: sindikat.telekoma@telekom.rs