11.04.16.:

ПРЕДСЕДНИК ЕУРОФЕДОПА У ПОСЕТИ СИНДИКАТУ ТЕЛЕКОМА „СРБИЈА“

Синдикат Телекома „Србија“ имао je част да угости председника Еурофедопа гдина Fritza Neugebauerа, који је посетио наш Синдикат дана 06.04.2016. године. Подсећамо да је наш синдикат члан ЕУРОФЕДОП-а, европске синдикалне централе запослених у јавном сектору, још од 2006. године. Поред тога што је председник Еурофедопа гдин Fritz Neugebauer је и председник Синдиката јавног сектора у Аустрији и први потпредседник aустријског парламента.

Представници нашег синдиката су са гдином Fritzom Neugebauerom разговарали о стању на синдикалној сцени и о социјалном дијалогу у Србији и Европи, затим о социјално економском положају запослених у Србији, правима запослених у нашој држави у поређењу са правима запослених у земљама Европске уније, као и о многим другим темама.

У просторијама „Телеком Србија“ а.д. у ул. Таковска бр.2 одржан је састанак представника нашег синдиката и гдина Fritza Neugebauera са представницима менаџмента „Телеком Србија“ а.д. коме су присуствовали председник Надзорног одбора гдин Милан Божић, генерални директор гдин Предраг Ћулибрк, извршни директор за људске ресурсе гдин Драшко Марковић и извршни директор за финансије гдин Миленко Џелетовић. На састанку је разговарано о социјалном дијалогу у „Телеком Србија“ а.д., положају запослених, спроведеном поступку продаје и одустајању од ње и плановима за наредни период.

У дискусији са представницима менаџмента гдин Fritz Neugebauer истакао је да је социјални дијалог на нивоу компанија и државе кључан за економски успех и показатељ је зрелости једног друштва и спремности за укључивање социјалних партнера у процес доношења одлука. Напоменуо је да је социјални дијалог део традиције европских држава и да Србија мора побољшати социјални дијалог, уколико жели да развија европске вредности и при томе је указао на то да је то и обавеза наше државе коју прописују Лисабонски споразум и Европска социјална повеља.