РЕГИЈА БЕОГРАД, СИНДИКАТ ТЕЛЕКОМА "СРБИЈА"

18.04.16.:

 

ИЗЛЕТ У ПОЉСКУ - КРАКОВ

 

Синдикална организација Синдиката Телекома „Србија“ Дирекција предузећа, организовала је за своје чланове путовање у Пољску у град Краков, као и обилазак злогласног логора Аушвиц и рудника соли Величка.

 

Краков је прелеп град старе архитектуре, богат културно-историјским споменицима, а посебно је занимљива Јеврејска четврт. Обишли смо све најзначајније делове града, у складу са временом које смо имали на располагању, и доживели гостољубивост мештана у ресторанима националне кухиње и кафићима.

 

Посета логору Аушвиц оставила је снажан и мучан утисак о дешавањима и злоделима фашистичке Немачке током Другог светског рата. Ипак, то би требало видети, доживети и подсетити се на страдања невиних жртава.

 

Рудник соли Величка је прича за себе са својим подземним ходницима и галеријама, где можете видети подземну концертну дворану, „најдубљу“ пошту на свету која ради, фигуре Папе, Исуса Христа, Богородице – све исклесано у соли. Посетиоци силазе степеништем на око 130 метара дубине, где могу попити кафу, купити сувенир и сачекати лифт за повратак на површину.

 

Све у свему, ово је било једно лепо и корисно путовање и дружење колегиница и колега.

 

 

 

 

 

 

11000 Београд, Радивоја Кораћа 4
телефон: 011/3445-852, факс:011/3446-011
web:
http://www.sindikat-telekoma.rs  e-mail: sindikat.telekoma@telekom.rs