СИНДИКАТ ТЕЛЕКОМА "СРБИЈА"

27.10.16.:


ОДРЖАН САСТАНАК СИНДИКАТА ТЕЛЕКОМ „СРБИЈА“ И УДРУЖЕЊА МОНТЕРА ЗА ТЕЛЕКОМУНИКАЦИОНУ МРЕЖУ СРБИЈЕ

 

У циљу одржавања сарадње између Синдиката Телекома „Србија“ и Удружења монтера за телекомуникациону мрежу Србије, 27.10.2016. године одржан је састанак у просторијама Синдиката. Председник Синдиката Телекома “Србија” гдин Мирослав Јоксимовић упознао је делегацију Удружења, коју су чинили Андраш Нас, Стевановић Вишеслав, Ђорђић Драган и други чланови Управног одбора Удружења, са најважнијим активностима које предузима Синдикат и ставовима Синдиката о најважнијим питањима за запослене „Телеком Србија“ а.д..

 

Најзначајније активности Синдикат је спроводио у циљу побољшања социјално-материјалног положаја запослених кроз враћање права запослених на зараду пре ступања на снагу “Закона о привременом уређењу основица за обрачун и исплату плата, односно зарада и других сталних примања корисника јавних средстава” и предлог Синдиката о увођењу нове масе за топли оброк и регрес. Циљ је и заштита садашњег нивоа зарада запослених после имплементације “Методологије за процену радног учинка запослених у Друштву” од 29.07.2016. године и неприхватљивост било каквог умањења зарада запослених. Синдикат је предузимао и активности у погледу заштите садашњег радног статуса свих запослених, а посебно тк монтера у Приступној мрежи.

 

На састанку је сагледана и позиција тк монтера и пословне функције Технике у условима повереног развоја и набавке опреме за потребе Телекома Србија - страној компанији (HUAWEI), у оквиру планирања буџета за 2017. годину и наредне три године. Без обзира на то што је у појединим деловима мреже, (због мањег броја извршилаца) теже одржавати телекомуникациони систем у режиму високе оперативности, великим делом на садашње отежано стање утичу и фактори као што је велика конкурентност других оператера, пад прихода у фиксној телефонији, утицај ширења бесплатних сервиса у мобилној, као што су апликације: Viber и WhatsUp и програм Skype.

 

Председник Синдиката Телекома „Србија“ је обавестио представнике Удружења са предлогом нашег Синдиката да се формира Фонд за покривање трошкова хаварисаних службених возила (у потпуности или поделом трошкова са запосленим као једном од страна удеса).

 

Поред наведених питања разговарано је и о другим проблемима са којима се сусрећу тк монтери у обављању свакодневних послова, као што су стање алата, материјала, опреме, радне/заштитне одеће и обуће, службених и возила специјалне надградње.

 

Удружење је подржало све активности које предузима Синдикат у циљу побољшања положаја запослених и договорено је да се у наредном периоду настави са добром сарадњом и по потреби одржи нови заједнички састанак.

 

ИНФО СТС

 

11000 Београд, Радивоја Кораћа 4
телефон: 011/3445-852, факс:011/3446-011
web:
http://www.sindikat-telekoma.rs  e-mail: sindikat.telekoma@telekom.rs