РЕГИЈА "БЕОГРАД", СИНДИКАТ ТЕЛЕКОМА "СРБИЈА"

28.01.20.:

 

И С Т А Н Б У Л ПРОЛЕЋЕ 2020
01.04.2020. - 06.04.2020.
6 дана/ 3 ноћи аутобусом

 

Истанбул- највећи и најважнији град у Турској. Налази се на обалама Босфорског мореуза и Мраморног мора, на раскрсници путева који воде са Балканског полуострва у Малу Азију и из Средоземног у Црно море. Једини је град на свету који се простире на два континента. У давна времена познат као Константинопољ или Константинов град, касније Цариград, а данас Истанбул, представља најјаче економско и културно седиште турске државе, важан интернационални и саобраћајни чвор, а уједно и веома занимљив туристички центар.

 

ПРОГРАМ ПУТОВАЊА:

 

  1. ДАН – Полазак за Истанбул из Београда у 15.00х са БАС станице, скуп путника у 14.30. Вожња кроз Србију са краћим успутним задржавањима. Ноћна вожња кроз Бугарску и Турску.
     

  2. ДАН – Долазак у Истанбул у преподневним часовима. Панорамско разгледање града (Галата мост, Таксим, Златни рог. Силазак на Босфор, Палата Долмабахче). Смештај у хотел. Слободно време. Могућност факултативне шетње са водичем уз посету џамији Сулејманији. Ноћење.
     

  3. ДАН – Доручак. Слободно време или могућност факултативног разгледања Истанбула са локалним водичем. Обилазак Плаве Дзамије (једне од три највеће и најлепше дзамије у исламском свету), Свете Софије ( некада највеће православне цркве на свету, па џамије, а сада музеја, старе скоро 1500 година), Топкапи палате ( велелепне султанске палате где је живела већина турских Султана са ризницом драгуља, дијаманата, злата и осталих поклона које је султан добијао од својих вазала и поданика), Римски Хиподром (огромног платоа где су се за време старог Рима одржавале трке двоколица). Одлазак на египатски базар и куповина зачина са Истока. Слободно време. Ноћење.
     

  4. ДАН -Доручак. Факултативни излет: Крстарење Босфором (обилазак Истанбула са воде где ћете видети најраскошније виле, дворце и летњиковце најбогатијих људи како у Турској тако и у свету) са локалним водичем на српском језику, обилазак Цариградске Патријарсије и зидина, посета Таксиму ( највећи трг у Истанбулу) и улици Истиклал (схоопинг улица) или слободно време. Могућност одласка на турско вече (незабораван show са плесачицама, фолклорним ансамблима, бацачима ножева и вечером са два пића). Ноћење.
     

  5. ДАН – Доручак. Паковање пртљага у аутобус. Слободно време или факултативни обилазак Долмабахце палате, последње резиденције отоманских султана . Слободно време до поласка за Србију у предвечерњим часовима испред тржног центра ХИСТОРИА. Ноћна вожња преко Бугарске са успутним задржавањима ради обављања царинских формалности.
     

  6. ДАН Долазак у Београд у преподневним часовима, крај програма.
     

ЦЕНА АРАНЖМАНА 149€
СПЕЦИЈАЛНА ПОНУДА 120€ - ко није члан Синдиката
ЗА ЧЛАНОВЕ СИНДИКАТА 80€

 

НАЧИН ПЛАЋАЊА:

 

Пријаве се подносе код

Данијеле Станковић у Таковској бр.2, 6 спрат, канц. 614а, тел.011 3337143, 064 650 1515,

Јовица Арсић Таковска 2, 5 спрат, 519б, 011 3337012, 063 239 071

 

Пријаве се примају искључиво уз уплату I рате

Такође приликом пријаве напомените за распоред смештаја у собе

 

I рата - 3.02.2020 20+факултатива

II рата - 14.02.2020 20+факултатива

III рата - 02.03.2020 20+факултатива

IV рата - 16.03.2020 20+факултатива
 

ЦЕНА АРАНЖМАНА ОБУХВАТА:

  • Ванлинијски превоз аутобусом (високоподни или даблдекер, аудио, видео опремљености, просечне удобности, без обухваћених услуга пића, хране и др. током путовања) на релацији према програму путовања

  • Смештај у Истанбулу у хотелу са 3* у 1/2 и 1/3 собама, услуга на бази три ноћења са доручком

  • Панорамско разгледање Истанбула

  • Услуге водича и пратиоца групе

  • Агенцијске услуге

ЦЕНА АРАНЖМАНА НЕ ОБУХВАТА:

  • станични ваучер 50 рсд по особи (плаћа се у агенцији)

  • Трошкове медјународног путног здравственог осигурања 650,00 дин за одрасле, 350,00 дин за децу до 18 год.

  • Индивидуалне трошкове путника

  • Доплата за једнокреветну собу 60 (за три ноћења)

  • Факултативне излете:
    Аја Софија+ПлаваЏамија + Хиподром+ Топкапи палата – 45
    (цена обухвата улазнице и услуге локалног водича)

  • Крстарење Босфором са посетом цариградској Патријаршији -20 (цена обухвата превоз, улазнице и локалног водича)

  • Шетња са локалним водичем са посетом Сулејманији 10

  • Пакет излета ( Аја Софија+ПлаваЏамија + Хиподром+ Топкапи палата, Крстарење Босфором са посетом цариградској Патријаршији, Шетња са локалним водичем са посетом Сулејманији) 65

  • Турско вече 30 – не улази у пакет

Хотел Бyук Кебан 3* http://www.hotelbuyukkeban.com/  налази се на мирној локацији поред Универзитета у Истанбулу, у близини динамичне Капали чаршије. Гостима су у оквиру објекта на располагању здравствени клуб са теретаном, традиционални хамам, хидромасажна када и услуге масаже (уз доплату), бар, ресторан. Собе садрже клима-уређај, простор за седење и флат-сцреен ТВ са сателитским каналима, купатило, фен, телефон. Доручак је на бази шведског стола. Имаћемо још 6 соба у хотелу поред овог.

 

НАПОМЕНЕ У ВЕЗИ СМЕШТАЈА:

У смештајне објекте се улази првог дана боравка од 15:00 часова (постоји могућност ранијег уласка), а напуштају се последњег дана боравка до 09:00 часова. Сваки хотел има ресторан. Свака соба има туш/WC.Описи смештајних објеката су информативног карактера. За евентуална одступања и квалитет услуге у оквиру смештајних објеката, организатор путовања не сноси одговорност, јер то искључиво зависи од смештајних објеката.Организатор не може утицати на спратност смештаја и позицију собе. Расподела соба се врши на рецепцији хотела . Организатор ће проследити жеље и захтеве путника хотелу али није у могућности да гарантује за исте. Хотели у Турској пружају услугу континенталног доручка на бази шведског стола. Континентални шведски сто – мањи избор намирница и углавном је слатки доручак. Углавном је заступљена интернационална кухиња.

 

11000 Београд, Радивоја Кораћа 4
телефон: 011/3445-852, факс:011/3446-011
web:
http://www.sindikat-telekoma.rs  e-mail: sindikat.telekoma@telekom.rs