СИНДИКАТ ТЕЛЕКОМА "СРБИЈА"

23.03.20.:

 

ТЕЛЕКОМ СРБИЈА ДОНИРАО 20 МИЛИОНА ДИНАРА ЗДРАВСТВУ ЗА ПОМОЋ У СУЗБИЈАЊУ ЕПИДЕМИЈЕ КОРОНА ВИРУСА

 

Компанија Телеком Србија донирала је 20 милиона динара здравственом систему у Србији како би помогла да се обезбеди додатна опрема за борбу против корона вируса. У координацији са Министарством здравља, Институту за вирусологију, вакцине и серуме „Торлак“, Клиници за инфективне и тропске болести КЦС, Клиничком центру у Нишу и Покрајинском секретаријату за здравство у Новом Саду донирано је по пет милиона динара за набавку тестова на Covid-19, реагенаса, медицинске и друге опреме потребне у току трајања епидемије.

 

Компанија Телеком Србија у контакту је са надлежним институцијама и Министарством здравља како би, у складу са својим могућностима, допринела сузбијању епидемије корона вируса. Захваљујући поменутој донацији, главне здравствене институције за тестирање и збрињавање пацијената биће у могућности да набаве додатне количине неопходне опреме за утврђивање присуства вируса Covid-19, као и опреме која је потребна за заштиту пацијената и запослених у здравству.

 

Од појаве овог вируса у Србији, компанија Телеком Србија на различите начине доприноси борби против ширења епидемије, а посебна пажња посвећена је најугроженијем делу становништва. Тако су заједничком кампањом „Помозимо им да остану код куће“ Телеком Србија, Супернова и агенција RED Communication упутиле апел за помоћ нашим најстаријим суграђанима који због ризика од вируса не би требало да излазе из својих домова. Кампању су на друштвеним мрежама подржале бројне познате личности из света уметности, културе, спорта.

 

Пружајући подршку старијима, Телеком Србија и Супернова неће искључивати услуге корисницима старијим од 65 година због неплаћених рачуна, нити ће им се обрачунавати камате за све рачуне пристигле у време трајања ванредног стања. Такође, већ у првим данима епидемије у Србији, теренски продавци ове две компаније ставили су се на располагање локалним цивилним службама, како би као волонтери помогли најстаријима и другим угроженим суграђанима.
 


 

    

11000 Београд, Радивоја Кораћа 4
телефон: 011/3445-852, факс:011/3446-011
web:
http://www.sindikat-telekoma.rs  e-mail: sindikat.telekoma@telekom.rs